"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Vehiculele blindate, discutate la București

În contextul necesităților de modernizare a forțelor armate din Estul Europei, Conferința Internațională Armored Vehicles Eastern Europe 2016 desfășurată la București a creat un cadru dinamic de discuții și interacțiune între reprezentanți ai forțelor terestre și ai industriei de apărare. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 20-21 septembrie, la Cercul Militar Național, reunind aproximativ 100 de participanți

Una dintre cele mai importante prezențe la eveniment a fost cea a domnului general Frederick Hodges, actualul comandant general al US Army Europe. Acesta a vorbit despre amenințările și conflictele din Europa și Marea Neagră, precum și despre principalele misiuni și exerciții în acest sens.

Evenimentul a fost moderat de domnul general Donald Campbell, fost comandant general al US Army Europe în perioada 2012-2014. În deschiderea evenimentului, domnul Gabriel Beniamin Leș, secretarul de stat pentru armamente din cadrul Ministerului Apărării Naționale a transmis mesajul din partea forțelor armate române.

Industria națională de apărare a fost reprezentantă de domnul general Constantin Croitoru, directorul general al Companiei Naționale Romarm. Acesta a punctat experiența românească în domeniul fabricării vehiculelor armate – Automecanica Moreni pentru transportoare blindate și Uzina Mecanică București pentru tancuri și derivate. De asemenea, a fost subliniată dorința industriei autohtone de a revitaliza producția acestor vehicule, în primul rând reluarea realizării de transportoare blindate 8x8 la Automecanica Moreni, având în vedere intenția și necesitatea Ministerului Apărării Naționale de a achiziționa acest tip de vehicule în regim prioritar.

În prima zi a Conferinței Internaționale Armored Vehicles Eastern Europe 2016 au fost discutate subiecte precum transferul local de tehnologie pentru producerea de transportoare, noi concepte de supraviețuire, dezvoltări viitoare ale luptei blindate, modernizarea vehiculelor de luptă – mediul operațional 2025 și achiziții. A doua zi a evenimentului a adus în prim plan proiecte naționale, capabilități ale forțelor terestre din diverse țări Est europene, în relație inclusiv cu amenințările cu care se confruntă.

Din partea forțelor armate, țările reprezentante la conferință au fost România, Statele Unite ale Americii, Macedonia, Germania, Republica Moldova, Marea Britanie, Croația, Georgia, Slovenia, Israel și Ucraina. NATO a fost prezent prin directorului Crisis Management and Disaster Response Center of Excelence (CMDR COE), iar experiența armatei americane a fost punctată de reprezentanți ai US Army Manuever Center of Excellence.

Industria internațională de apărare a fost reprezentantă de unele dintre cele mai importante companii din domeniul vehiculelor blindate.

Pentru a promova industria autohtonă, Organizația Patronală ”Industria de Apărare”, partener al evenimentului, a organizat o vizită la Automecanica Moreni pentru participanții la conferință, care au avut astfel posibilitatea de a cunoaște mai bine capacitățile uzinei, în perspectiva dezvoltării unor parteneriate viitoare.

Organizația Patronală ”Industria de Apărare” susține importanța realizării în România a transportorului blindat care va intra în dotarea Armatei, iar revitalizarea în acest sens a activității la Automecanica Moreni ar reprezenta un beneficiu strategic semnificativ pentru țară, din pespectiva securizării producției pentru apărare.

Conferința Internațională Armored Vehicles Eastern Europe a fost organizată în plan local de Ministerul Apărării Naționale – Departamentul pentru Armamente, iar partener local a fost Organizația Patronală ”Industria de Apărare”.

Mai multe detalii despre eveniment: www.armoredvehicleseasterneurope.com

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament
  (8.07 stele din 7 vot(uri))