"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein

Inregistrare utilizator

Se acceseaza optiunea Inregistrare din partea dreapta a meniului principal

inregistrare

Va apare o fereastra in care se completeaza date legate de: nume utilizator, email, telefon, precum si parola dorita.

inregistrare

Numele de utilizator, email si parola sunt obligatorii. Aceste date pot fi modificate ulterior.

Dupa completarea datelor solicitate se actioneaza butonul Inregistrare.

Daca toate datele sunt completate corect (numele utilizatorului si/sau email sa nu mai existe deja in sistem, parolele sa coincida), atunci utilizatorul va fi creat si se va conecta automat in aplicatie. In caz contrar vor fi afisate cu culoarea rosie informatii despre neconformitatea datelor.

Sus

Conectare

Se acceseaza optiunea Conectare din partea dreapta a meniului principal

conectare

Va apare o fereastra in care se completeaza numele utilizatorului creat in pasul de Inregistrare, precum si parola aferenta.

conectare

Dupa completarea datelor solicitate se actioneaza butonul Conectare.

Daca toate datele sunt completate corect (numele utilizatorului si parola sa coincida cu cele inregistrate in sistem), atunci utilizatorul se va conecta la aplicatie. In caz contrar vor fi afisate cu culoarea rosie informatii despre neconformitatea datelor.

Sus

Deconectare

Se acceseaza optiunea Deconectare din partea dreapta a meniului principal.

deconectare

Sus

Modificare profil

Se acceseaza optiunea Profil din partea dreapta a meniului principal

modificare profil

Va apare o fereastra in care se completeaza noile date despre utilizator (email si/sau telefon).

profil

Dupa completarea datelor solicitate se actioneaza butonul Schimba.

Daca toate datele sunt completate corect (noua adresa de email sa nu fie deja inregistrata in sistem), atunci datele utilizatorului vor fi salvate si acesta va fi notificat despre acest lucru. In caz contrar vor fi afisate cu culoarea rosie informatii despre neconformitatea datelor.

Sus

Recuperare parola

In cazul in care utilizatorul a uitat parola de conectare la aplicatie sau, pur si simplu, doar doreste sa o modifice, exista doua cai pentru a utiliza o parola noua.

Daca utilizatorul nu este logat si nu poate face acest lucru (a uitat parola), atunci se acceseaza optiunea Conectare din partea dreapta a meniului principal.

conectare

Va apare o fereastra in care se va putea executa o cerere de resetare a parolei.

am uitat parola

Daca utilizatorul este logat si doreste sa modifice parola de acces in aplicatie, atunci se acceseaza optiunea Profil din partea dreapta a meniului principal

modificare parola

Va apare o fereastra in care se va putea executa o cerere de resetare a parolei.

modificare parola

In ambele cazuri enumerate mai sus, utilizatorul este invitat sa introduca adresa de email cu care s-a inregistrat.

resetare parola

Prin actionarea butonului Resetare parola, pe acesta adresa de email se va trimite un mesaj care contine optiunea de modificare a parolei sub forma unui URL valabil 60 de minute. Prin accesarea acestui URL (click direct din emailul primit sau copiere din email si lipire intr-un navigator web) va apare un formular in care se va completa de catre utilizator adresa de email folosita pentru cererea de resetare a parolei, precum si parola dorita.

resetare parola

Daca toate datele sunt completate corect, atunci utilizatorul va putea folosi de acum incolo noua parola. In caz contrar vor fi afisate cu culoarea rosie informatii despre neconformitatea datelor.

Sus

Adaugare comentariu

Un utilizator conectat poate comenta articole, daca autorul articolului permite acest lucru. Actiunea de a comenta un articol presupune faptul ca utilizatorul a citit si este de acord cu regulamentul aferent.

Fiecare articol care permite comentarii din partea utilizatorilor are, dupa informatia despre autor, un centralizator despre numarul de comentarii existente, precum si optiunea de a comenta.

comentarii

Prin actionarea butonului Regulament se poate citi regulamentul intern privind responsabilitatile asupra comentariilor efectuate.

Prin actionarea butonului Comenteaza se poate accesa formularul de comentarii.

comentariu

Dupa introducerea comentariului si a codului de siguranta se actioneaza butonul Comenteaza.